Noutăți

Avertisment FBI: NU vă încărcați telefoanele de la USB-uri publice. Ce este “juice hacking-ul”?

Varianta recomandată de FBI este să folosiți propriul încărcător USB sau să vă conectați la o priză normală, scrie NPR.org, citat de nwradu.ro.

 

Guvernul SUA avertizează asupra pericolelor utilizării stațiilor publice gratuite de încărcare pentru telefoane mobile, cum ar fi aeroporturi, hoteluri și centre comerciale. FCC a făcut și ea o declaraţie, iar filialele locale ale FBI şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea, după ce “juice hacking-ul” a luat amploare.

Infractorii cibernetici folosesc cablurile USB de la aceste stații de încărcare pentru a pirata telefoanele în timp ce se încarcă.

Ce este „juice jacking“-ul

 

Analistul de securitate cibernetică Brian Krebs a inventat termenul „juice jacking” într-o postare pe blogul său din 2011, pentru a se referi la piratarea telefoanelor pentru a fura date sau a le infecta cu malware.

 Deși nu este o practică nouă, „juice jacking“ a devenit din ce în ce mai răspândit în ultimii 2, probabil din cauza creșterii călătoriilor după ce restricțiile COVID-19 au fost în mare parte ridicate.Cum evitați „juice jacking“-ul

iată patru modalități prin care puteți evita „juice jacking“-ul:

Purtați un încărcător portabil pentru baterii.Utilizați un dispozitiv USB numit blocator de date care se conectează la cablul de încărcare al telefonului.Utilizați priza de perete pentru a vă încărca telefonul.Opriți complet dispozitivul înainte de a-l conecta la o priză publică de încărcare a telefonului mobil.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *