Noutăți

Apocalipsa METEO. Abia am ieșit din iarnă și este alertă de INCENDII provocate de căldură și secetă

În cei peste zece ani în care se luptă împotriva incendiilor de vegetație, pompierul spaniol Manuel Rubio a afirmat că n-a văzut niciodată fenomene atât de masive și timpurii, într-un reportaj Associated Press.

Dacă în anii trecuți temperaturile mai scăzute din martie i-au ajutat pe pompieri să mențină sub control incendiile, anul acesta vremea pare să o fi luat razna complet.

„Mă așteptam la un incendiu ca cele pe care le vedem în mod normal în martie, care poate distruge 100-200 de hectare, nicidecum 4.300 de hectare, așa cum s-a întâmplat”, a declarat Rubio. „Avem de-a face cu condiții meteorologice adecvate pentru vară și avem un incendiu care se comportă ca un incendiu de vară.”

Avertismentul său vine în condițiile în care meteorologii au anunțat un val de căldură în Peninsula Iberică și sudul Franței. A fost emisă și o alertă de incendii. de vegetație, care vizează și Portugalia.

De altfel, în această țară 6 stații meteo au înregistrat valori record de peste 30 de grade Celsius, cu o măsurătoare record absolut pentru martie de 31,5 grade la Santarém, unde se manifestă și incendii de vegetație.În Franța s-au înregistrat 9 recorduri termice de peste 30 de grade și 28 de peste 29.

 

#infometeo 🥵 🆚 🥶La France est touchée par de fortes fluctuations de températures. Après des premières gelées au début de semaine, les températures ont grimpé ce mercredi 29 mars, atteignant pour la première fois de l”année les 30°C dans certaines régions. pic.twitter.com/rMBYMAO7DQ

— Sencrop, la météo connectée à vos cultures 🌡️❄️🌦 (@sencrop) March 30, 2023

 

În Insulele Canare, care aparțin Spaniei, s-au înregistrat 37,7 grade Celsius, iar în alte 20 de stații s-a trecut de peste 30 grade, temperaturi normale pentru început de iunie.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *