Noutăți

Apartamentul de lux din Floreasca al lui Ioan Becali, vândut de Fisc – Suma primită, de 2 ori mai mare decât cea evaluată

Fiscul a vândut apartamentul de lux al lui Ioan Becali din Floreasca, iar suma încasată pe imobil este peste prețul de evaluare.  Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a scos la licitație un bun imobil sechestrat, care îi aparține lui Ioan Becali, pentru recuperarea prin procedura de executare silită a debitelor stabilite prin hotărâri judecătorești în „Dosarul Transferurilor”. În total, prejudiciul produs statului prin tranzacții ilegale din perioada 1999-2005 a fost de 1,5 milioane de dolari, plus cel în cazul cluburilor de fotbal din Liga 1 – peste 10 milioane de dolari. Ioan Becali a primit 6 ani și 4 luni, din care a ispășit patru ani și patru luni.

Imobilul care i-a aparținut lui Ioan Becali vândut de ANAF este format din cinci camere și dependințe, conform documentației cadastrale, are suprafața totală de 118 metri pătrați și este situat în București, pe Calea Floreasca.

Apartamentul este la etajul 1 al unui bloc cu patru etaje, construit în anul 1990. Prețul de pornire al licitației este de 975.942 de lei, fără TVA (aproximativ 195.000 de euro).

ANAF a vândut, prin Serviciul executări Silite Cazuri Speciale Regional București (SESCSR) un imobil scos la licitație, aparținând lui Ioan Becali.

Potrivit ANAF, a fost vândut la prima licitație, în 5 aprilie, un imobil apartament situat in București, Calea Floreasca Nr 91-97, aparținând debitorului Becali Ioan.

Prețul de evaluare a fost de 975.942 lei.

Imobilul a fost adjudecat cu prețul de 1.842.885 lei.

În urmă cu 9 ani, pe 4 martie 2014, Curtea de Apel București a dat decizia definitivă în ”Dosarul Transferurilor”, în care au fost anchetați mai mulți șefi de cluburi de fotbal sau impresari. Aceștia au fost acuzați că au declarat sume de transfer mai mici decât cele reale și au păstrat restul banilor, plătind și un impozit mai mic. Potrivit procurorilor, toate tranzacțiile s-ar fi făcut prin companii off-shore din străinătate.  Alături de el au mai fost condamnați în 2014 și George Copos – 3 ani și 8 luni cu executare, Mihai Stoica – 3 ani și 6 luni cu executare, Cristi Borcea – 6 ani și 4 luni cu executare, Victor Becali – 4 ani și 8 luni cu executare, Jean Pădureanu – 3 ani și 4 luni cu executare, Gică Popescu – 3 ani, 1 lună și 10 zile cu executare, Gigi Nețoiu – 3 ani și 4 luni cu executare.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *