Noutăți

Anunț de ultimă oră de la ANM: Furtuni violente de Paște! Unde plouă cu tunete și fulgere

„Vorbim de astăzi de la ora 12 până în această seara la ora  23, de o avertizare meteorologică de cod galben. Vizează în mod deosebit zonele din partea de nord vest, vest, sud a țării, acolo unde fenomenele de instabilitate atmosferică vor fi temporar accentuate, caracterizate prin averse care pot cumula cantități de peste 20-25 litri pe metru pătrat,” a spus meteorologul ANM.

Cei de la munte și din vestul țării trebuie să se pregătească de vijelii puternice 

„Pe parcursul averselor vom consemna vijelii, pentru că vitezele la rafală vor putea depăși 60-65 kilometri pe oră și de asemenea izolat căderi de grindină, iar la munte, în special în zona Carpaților Meridionali și de Curbură la altitudini mai mari vor fi  rafale de peste 80-100 kilometri pe oră,” a mai spus Elena Mateescu.

Temperaturile se mențin în normalul acestei perioade

„Din punct de vedere termic, vorbim de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru ziua de azi mai ales, când ne vom apropia de maxima unei zile de vară 24 de grade inclusiv posibil în Capitală. De altfel, consemnăm deja valori ridicate, 21 de grade la Zimnicea și la multe stații meteorologice din partea de nord vest și sud est a țării valori de peste 19-20 de grade, inclusiv în Capitală,” a spus meteorologul de serviciu.

Cum va fi vremea în noaptea de Înviere

„În noaptea de Înviere, temperaturi pozitive de la 1 până la 9-10 grade, inclusiv în Capitală o minimă de 6-9 grade iar duminică valori apropiate de normalul termic, 14-21 de grade, cu posibiltatea să mai consemnăm perioade cu averse, în mod deosebit în zonele din sudul, centrul și estul țării.”

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *