Noutăți

Anglia deschide granițele pentru cei care vor să lucreze în construcții – Noile reguli ce relaxează acordarea vizelor

Marea Britanie a anunțat că relaxează regulile de acordare a vizelor. Guvernul de la Londra a luat această decizie pentru a atrage muncitori străini în construcţii, potrivit Reuters.

Marea Britanie suferă de o lipsă acută de forţă de muncă în anumite sectoare economice, ceea ce înseamnă că angajatorii sunt interesaţi să recruteze lucrători din străinătate.

Au fost adăugate mai multe poziţii din domeniul construcţiilor pe „lista de ocupaţii deficitare”. Astfel că firmele din construcții pot angaja mai uşor personal din străinătate.

Ministerul britanic de Interne a declarat luni că adăugarea noilor poziţii „ar putea contribui la realizarea infrastructurii naţionale cheie şi ar stimula creşterea industriilor conexe”.

Este vorba de zidari, dulgheri, tâmplari şi vopsitori, care vor beneficia de vize mai ieftine şi de criterii de angajare mai relaxate, după aceste modificări în condițiile de lucru din UK.

Comitetul consultativ independent pentru migraţie a recomandat în martie 2023 ca locurile de muncă în construcţii să fie adăugate pe lista ocupaţiilor deficitare.  Pe această listă au fost deja incluși asistenţii medicali, inginerii civili şi tehnicienii de laborator, pe lângă alte ocupații în domeniul sănătăţii.

Deficitul în industrii precum sunt construcțiile a crescut cu peste 50 la sută. Locurile vacante sunt cu 65% mai mari în construcții, în comparație cu nivelurile de dinainte de pandemie.

Cei care lucrează într-o ocupaţie deficitară pot fi plătiţi cu 80% din salariul mediu şi pot solicita acordarea unei vize, se arată în comunicatul guvernului.

Ca reguli generale, solicitanţii pentu UK au nevoie de o ofertă de muncă din partea unui angajator şi trebuie să îndeplinească o cerinţă privind limba engleză.

Persoanele aflate pe lista de ocupații deficitare pot solicita o viză de muncitor calificat pentru a lucra în Marea Britanie – Vezi AICI.

Chiar și premierul britanic Rishi Sunaki, care a reclamat nivelul prea ridicat al migrației este contrazis de specialiștii din domeniul imigrației. Sunaki s-a plâns că migrația în Marea Britanie este „prea mare”, după niveluri record înregistrate în 2022, amintește BBC.

Comitetul pentru migrație susține că adăugarea muncitorilor din construcții pe lista locurilor de muncă deficitare nu ar face o diferență majoră în cifrele generale de migrație.

Potrivit Oficiului pentru Statistică Națională (ONS), imigrația a înregistrat o creștere a populației totale a țării cu 606.000 în 2022.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *