Noutăți

Americanii l-au ținut în aer pe ministrul rus de externe. Avionul lui Serghei Lavrov, interzis în SUA

„O situație de neînțeles se dezvoltă în jurul consiliului special al ministrului [Lavrov]. Autoritatile americane nu au convenit inca asupra sosirii avionului. Ne așteptăm ca americanii să emită imediat permisiunea ca aeronava să zboare fără condiții și restricții”, a spus el.

Rusia a depus o cerere la ambasada SUA pentru vize încă din martie, dar nu au fost încă eliberate permise, a declarat diplomatul. Potrivit lui Antonov, deși mai sunt doar câteva zile până la eveniment, încă nu există nicio certitudine, iar întâlnirea va avea loc în perioada 24-25 aprilie.

Antonov a cerut Statelor Unite să „elibereze imediat vize” delegației și jurnaliștilor din Rusia. „Neextrădarea lor este o încălcare a obligațiilor Statelor Unite în calitate de țară care găzduiește sediul ONU, împiedicând funcționarea corectă și deplină a Organizației Mondiale”, a declarat ambasadorul.

La 1 aprilie, Rusia a devenit președinte al Consiliului de Securitate al ONU (președintele se schimbă în fiecare lună). Vizita lui Lavrov la Washington este programată pentru 24 aprilie. Ministrul rus de Externe speră, de asemenea, să se întâlnească acolo cu șeful Departamentului de Stat al SUA, Anthony Blinken, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vassily Nebenzia.

Pe 25 februarie 2022, a doua zi după invadarea Ucrainei de către Rusia, Statele Unite au impus sancțiuni împotriva lui Serghei Lavrov, precum și împotriva președintelui rus Vladimir Putin. Restricțiile implică o interdicție de intrare în State: Lavrov nu poate vizita Statele Unite, cu excepția cazurilor stabilite în mod specific de autoritățile americane.

În același timp, în luna septembrie a anului trecut, ministrul rus de externe a vizitat New York-ul pentru a participa la Adunarea Generală a ONU. Înainte de această călătorie, au existat, de asemenea, probleme cu vizele pentru diplomații ruși.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *