Noutăți

Alimentul care întinerește pielea cu până la 20 de ani dacă e consumat zilnic – Este ieftin și se găsește din belșug în toate piețele din România

Colagenul este o proteină care asigură fermitatea și elasticitatea pielii. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, producția de colagen scade, iar pielea își pierde din suplețe și tinerețe. Pentru a stimula sinteza de colagen, avem nevoie de anumiți nutrienți, precum vitamina C, vitamina E, antioxidanți și aminoacizi.

Hidratarea este vitală pentru a menține pielea sănătoasă și frumoasă. Pielea uscată este mai predispusă la iritații, inflamații și îmbătrânire prematură. Pentru a hidrata pielea din interior, trebuie să bem suficientă apă și să consumăm alimente bogate în apă.

Protecția este un alt aspect important pentru a preveni deteriorarea pielii cauzată de factori externi, precum razele ultraviolete, poluarea sau stresul. Pentru a proteja pielea, avem nevoie de antioxidanți, care neutralizează radicalii liberi și previn distrugerea celulelor.

Există multe alimente care ne pot ajuta să avem o piele frumoasă și tânără, dar unul dintre cele mai recomandate este roșia.

Iată de ce merită să consumăm roșii zilnic:

– Roșiile sunt alcătuite din circa 94% apă și au doar 20 de calorii¹. Astfel, ne ajută să ne hidratăm organismul și să ne menținem greutatea ideală.- Roșiile sunt o sursă excelentă de vitamina C, care favorizează producția de colagen și susține sistemul imunitar. O roșie medie ne oferă aproximativ 28% din doza zilnică recomandată de vitamina C.- Roșiile conțin licopen, un antioxidant foarte puternic, care protejează pielea de efectele nocive ale razelor solare și previne deteriorarea colagenului. Licopenul este mai bine absorbit dacă roșiile sunt gătite sau consumate cu ulei vegetal.- Roșiile conțin și alte substanțe benefice pentru piele, precum vitamina E, potasiu, fosfor și acid elagic. Acestea contribuie la regenerarea celulară, hidratarea țesuturilor, prevenirea inflamațiilor și combaterea acneei.

Cum să consumăm roșii pentru a ne întineri pielea

Roșiile sunt alimente versatile și delicioase, care pot fi consumate în diverse moduri. Iată câteva sugestii:

– Salată de roșii cu brânză feta și busuioc. O combinație simplă și savuroasă, care ne oferă proteine, calciu și grăsimi sănătoase.- Supă cremă de roșii cu crutoane. O opțiune reconfortantă și hrănitoare, care ne încântă papilele gustative.- Sos de roșii pentru paste sau pizza. Un mod clasic de a găti roșiile și de a le combina cu alte ingrediente.- Roșii uscate la soare sau la cuptor. O variantă concentrată în licopen și aromată, care poate fi adăugată la salate, paste sau sandvișuri.- Suc de roșii natural. O băutură răcoritoare și sățioasă, care ne hidratează și ne oferă vitamine și minerale.

Alte alimente care ne întineresc pielea

Pe lângă roșii, există și alte alimente care ne pot ajuta să avem o piele strălucitoare, elastică și fără riduri. Iată o listă cu cele mai recomandate:

Pește gras cu piele | Aminoacizi, acizi omega-3, colagen Ardei gras roșu | Vitamina C, antioxidanți, acid elagic Fructe de pădure | Vitamina C, antioxidanți, acid elagic Zeamă de oase | Colagen, aminoacizi, minerale Fulgi de ovăz | Vitamina B, fibre, antiinflamatorii 

Alimente care ne îmbătrânesc pielea

La fel cum există alimente care ne întineresc pielea, există și alimente care ne îmbătrânesc pielea. Acestea sunt alimente care provoacă inflamații, deshidratare, oxidare sau deteriorarea colagenului. Iată o listă cu cele mai nerecomandate:

Chipsuri, cartofi prăjiți | Grăsimi nocive, sodiu, radicali liberi Produse de patiserie | Făină albă, zahăr, acizi grași trans Hot dog, șuncă | Carne procesată, nitrați, sodiu Carne roșie | Acizi grași saturați, inflamație Alcool | Deshidratare, toxine, ciroză 

Pentru a avea o piele frumoasă și tânără, nu este suficient să folosim doar produse cosmetice sau tratamente scumpe. Este esențial să avem grijă și de alimentația noastră, care influențează în mod direct producția de colagen, hidratarea și protecția pielii.

Unul dintre cele mai recomandate alimente pentru a ne întineri pielea este roșia. Roșiile sunt bogate în apă, vitamina C, licopen și alte substanțe benefice pentru piele. Roșiile pot fi consumate în diverse moduri: crude sau gătite, în salate sau supe, în sosuri sau uscate.

Pe lângă roșii, există și alte alimente care ne pot ajuta să avem o piele strălucitoare, elastică și fără riduri. Acestea sunt alimente bogate în colagen, vitamina C, antioxidanți și aminoacizi. Printre ele se numără peștele gras cu piele, ardeiul gras roșu, fructele de pădure, zeama de oase și fulgii de ovăz.

În schimb, trebuie să evităm alimentele care ne îmbătrânesc pielea. Acestea sunt alimentele care provoacă inflamații, deshidratare, oxidare sau deteriorarea colagenului. Printre ele se numără chipsurile, cartofii prăjiți, produsele de patiserie, hot dog-ul, șunca, carnea roșie și alcoolul.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *