Noutăți

Alimentul care crește masiv riscul bolilor de inimă. Ce trebuie să scoți definitiv din alimentație

Consumul de carne roșie și albă din diverse surse animale a fost legat în mod semnificativ de o incidență crescută a bolilor cardiovasculare. Concluziile au fost trase inclusiv după ajustarea variabilelor precum stilurile de viață legate de urbanizare, obezitatea și statutul socio-economic.

Consumul de carne roșie și albă a fost cel mai puternic predictor al riscului de boli cardiovasculare, potrivit concluziilor studiului.

În cadrul studiului au folosit date publicate de Organizația Națiunilor Unite constând în informații privind demografia, sănătatea și statutul economic pentru 217 țări. Cercetătorii au utilizat și bilanțul alimentar din Corporate Statistical Database al Organizației pentru Alimentație și Agricultură, care a inclus carne roșie și albă, inclusiv carne de vițel, vită, porc, bivol, miel, berbec, carne de oaie, pui, capră, rață, gâscă, curcan, iepure, cal, vânat și organe comestibile, iar ca să obțină informații privind ratele de incidență a bolilor cardiovasculare au folosit datele unui institut de sănătate, scrie adevarul.ro. 

Consumul de carne prezice riscul de boli cardiovasculare, dar asocierea dintre incidența crescută a bolilor cardiovasculare și o dietă nesănătoasă este influențată și de conținutul ridicat de zahăr și gluten din alimentația acestora și de consumul redus de legume și fructe, iar în țările cu venituri ridicate, patogeneza bolilor cardiovasculare este, de asemenea, legată de sedentarism, arată cercetările.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *