Noutăți

Alertă la Chișinău. Ambasadorul rus, convocat la Ministerul moldovean de Externe

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului de la Chișinău, Daniel Vodă, decizia vine ca urmare a reacției funcționarilor Ambasadei ruse, după ce polițiștii de frontieră moldoveni au interzis intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a șefului republicii Tatarstan din Rusia, Rustam Minnihanov, scrie deschide.md.

 

„Comportamentul necorespunzător din partea unor funcționari în raport cu autoritățile noastre nu este tolerat”, a declarat oficialul de la Chișinuă.

 

Luni, polițilștii de frontieră n-au permis debarcarea delegaţiei conduse de Rustam Minnihanov, din care făcea parte și un mitropolit rus.

 

Aceștia urma să participe o manifestație electorală în regiunea semiautonomă Găgăuzia, unde în 30 aprilie vor fi alegeri pentru desemnarea başcanului (şeful regiunii).

 

Rustam Minnihanov – un susținător al războiului declanșat de Rusia în Ucraina, a fost inclus împreună cu familia sa în lista sancțiunilor occidentale.

 

În replică, Minnikhanov a postat o înregistrare video pe rețelele de socializare în care afirmă că el și delegația sa au fost catalogați drept „indezirabili” de autoritățile moldovene, o mutare pe care a descris-o ca fiind „regretabilă”.

 

El a spus că locuitorii din Tatarstan și Găgăuzia, regiuni cu minorități turcice importante, sunt „frați”.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *