Noutăți

Agențiile de spionaj din SUA știau de planul lui Prigojin. Percheziții la sediul Wagner: șocant ce a găsit poliția 

Potrivit New York Times, oficialii americani din domeniul securității naționale au avut indicii încă de săptămâna trecută că Prigojin se pregătea să dea o lovitură de stat, iar oficialii din domeniul informațiilor au organizat în aceeași zi ședințe de informare cu administrația Biden.

În Rusia este în continuare haos, oamenii se tem că lucrurile ar putea degenera din clipă în clipă. Informații apărute pe rețelele de socializare arată că rușii cumpără în masă bilete pentru a părăsi țara. Cele mai căutate destinații au fost Turcia, Kazahstan și Georgia.

Un nou mesaj tranșant a venit din partea președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Liderul ucrainean spune că revolta mercenarilor a scos la iveală situația reală din Rusia.

„Lumea a văzut că liderii Rusiei nu controlează nimic. Nimic. Este haos total. Omul de la Kremlin este evident foarte speriat și probabil se ascunde pe undeva”, a spus Zelenski.

Între timp, în Sankt Petesburg au avut loc percheziții la sediul Wagner. Autoritățile au găsit mai multe cutii în care se aflau bani. Liderul mercenarilor spune că aceștia erau folosiți pentru salarii și compensații.

Rebeliunea armată a grupării militare Wagner în Rusia s-a încheiat brusc, așa cum a și început. După o zi în care au înaintat spre Moscova, coloanele mercenarilor ruși au fost oprite și întoarse din drum de Evgheni Prigojin.

Liderul Wagner a acceptat să meargă în Belarus, în timp ce mercenarii care au participat la rebeliune pot să semneze contracte cu Ministerul rus al Apărării și să se înroleze în armată. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *