Noutăți

Aderarea României la Schengen | Nicolae Ciucă: „Avem sprijinul activ al actualei preşedinţii suedeze”

„I-am mulţumit domnului premier pentru poziţia constructivă şi sprijinul activ al actualei preşedinţii suedeze în încercarea de a identifica soluţii constructive care să ne permită să progresăm în acest proces”, a spus premierul. 

„Am menţionat, de asemenea, formatul trilateral, lansat în septembrie anul trecut, împreună cu Ucraina şi Republica Moldova, pentru a ajuta cele două state în domeniul energetic. Împreună cu prim-ministrul Kristersson, am evaluat situaţia din Republica Moldova, ţară care se confruntă cu provocări multiple, generate de agresiunea Federaţiei Ruse în Ucraina”, a spus premierul României. 

„Am subliniat că România este şi va rămâne un promotor activ al integrării Republicii Moldova în familia europeană şi un susţinător ferm al suveranităţii şi integrităţii sale teritoriale în cadrul graniţelor recunoscute internaţional”, a spus premierul.

În discuţiile noastre, am subliniat şi interesul nostru comun de a intensifica cooperarea bilaterală în domeniul apărării şi securităţii la nivel Uniunii Europene dar şi în contextul aderării Suediei la NATO”, a arătat el.

„Am subliniat importanţa promovării agendei europene printr-o abordare consensuală bazate pe solidaritate şi orientate spre consolidarea unităţii şi rezilienţei la nivel european”, a subliniat premierul. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *