Noutăți

Acord politic PSD – PNL în Sectorul 5 al Capitalei – Ce prevede protocolul semnat după eliberarea lui Cristian Popescu Piedone

PSD și PNL au semnat luni, 26 iunie 2023, un Acord Politic privind asigurarea majorității în Consiliul Local al Sectorului 5. 

Anunțul a fost făcut de ambele organizații. Cele două partide dețin acum 16 reprezentanți din cei 27 de consilieri locali ai Sectorului 5, social-democrații având 10, iar liberalii 6. Acordul politic a fost semnat la câteva zile după ce fostul edil Cristian Popescu Piedone a anunțat, la ieșirea din penitenciar, că va reveni pe fotoliul de primar. Acesta a fost pus în libertate miercuri, 21 iunie, ca urmare a unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Condamnat în dosarul Colectiv la închisoare cu executare, Popescu-Piedone aa stat după gratii peste un an din pedeapsa de 4 ani.

Protocolul semnat astăzi de Organizațiile PSD și PNL din Sectorul 5 al Capitalei vizează inițierea și susținerea în comun de proiecte, inițiative și acțiuni în vederea maximizării potențialului de dezvoltare a Sectorului.

Acordul Politic are drept obiectiv principal susținerea dezvoltării sustenabile a Sectorului 5, într-un context marcat de existența multiplelor oportunități de finanțare, concentrate într-un interval restrâns pentru identificarea nevoilor, aplicarea solicitărilor de finanțare și implementarea proiectelor.“Avem nevoie de o abordare unitară pentru dezvoltarea Sectorului 5. În același timp, avem și maturitatea necesară pentru a trece peste divergențele ideologice, pentru a susține proiectele majore ale comunității. Sectorul 5 nu își permite să rateze oportunitățile din PNRR, programele operaționale pentru perioada 2021-2027 și programele guvernamentale. Prin consultare și consens, impreună putem lua cele mai bune decizii pentru comunitate”, a declarat Rareș Hopincă, Președinte Executiv al PSD Sector 5.La rândul său, Dan Meran, Președintele PNL Sector 5, a precizat că “este important să ne sincronizăm eforturile, impreună cu toate forțele politice care vor sa participe la dezvoltarea sectorului, pentru a produce rezultate reale pentru oameni. Sectorul 5 nu are timp de pierdut. De aceea, mă bucur că am reușit să ajungem la un consens și am demonstrat că punem nevoile comunității pe primul plan”.PSD și PNL au împreună 16 reprezentanți din cei 27 de consilieri locali ai Sectorului 5, social-democrații având 10, iar liberalii 6. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *