Noutăți

A murit tânăra de 25 de ani, aflată în comă timp de 4 luni după o anestezie. Soțul femeii se împiedică de birocrație: de ce NU poate să afle răspunsuri

Situație halucinantă! Soțul unei femei aflate în comă de aproape patru luni nu poate obține dosarul medical de la spitalul unde a fost internată inițial soția sa pentru că femeia nu și-a dat acceptul, înainte de internare. Acum, nici să vrea nu o mai poate face, întrucât ulterior a survenit decesul acesteia.

Cazul a ajuns în atenția publică după ce tânăra de 25 de ani, din Alba, a fost internată la Spitalul Orășenesc Cugir din municipiu pe 11 decembrie 2022 pentru o operație de rutină. Trei zile mai târziu, respectiv pe 14 decembrie, ea urma să fie operată însă imediat după anestezie tânăra a intrat în stop cardio-respirator, fiind apoi resuscitată și transportată la secția ATI a Spitaluilșui Județean de Urgență din Alba Iulia.

Femeia a stat în comă timp de 4 luni la secția ATI din Alba Iulia. Familia a anunțat decesul acesteia în urmă cu o zi, mai exact pe 9 aprilie 2023. Anunțul trist a fost făcut chiar de soțul acesteia. Potrivit bărbatului, soția sa a decedat în urma unui stop cardio-respirator, chiar în incinta spitalului unde se afla în comă. 

Bărbatul a depus o plângere penală la Parchet și a solicitat dosarul medical al soției, de la Spitalul Orășenesc Cugir, unde a fost internată inițial.

După 30 de zile de așteptare, familia a primit un refuz din partea spitalului, care a motivat că în lipsa unui acord al pacientului nu pot fi oferite datele respective, care sunt confidențiale. 

„Medicul curant al pacientului sau unitatea medicală în care a beneficiat de îngrijiri medicale nu are obligația legală de a dezvălui datele medicale ale pacientului, decât cu respectarea condițiilor expres și liminat de lege. (…) informațiile cu caracter confidențial pot fi furnizate numai în cazul în care pacientul își dă consimțământul explicit sau dacă legea o cere în mod expres”, se precizează în răspunsul primit de soțul femeii, potrivit alba24.ro. 

Bărbatul mai are acum doar varianta să dea în judecată unitatea sanitară sau să aștepte ca anchetatorii să solicite respectivele documente. Între timp, zeci de întrebări rămân în continuare fără răspuns.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *