Noutăți

A murit o importantă scriitoare de romane polițiste – Ce crimă oribilă a comis la 15 ani – Detalii șocante

Anne Perry, cunoscută scriitoare de romane polițiste, a murit joi, la vârsta de 84 de ani, într-un spital din Los Angeles. Ea era într-o stare gravă de câteva luni, după ce a suferit un atac de cord în luna decembrie, anul trecut.

Foto: BBC

În spatele succesului romanelor sale polițiste se ascunde o poveste a unei crime oribile pe care aceasta a comis-o în adolescență. 

Scriitoarea Anne Perry a făcut cinci ani de închisoare de la vârsta de 15 ani pentru că a omorât-o în bătaie pe Honorah Mary Parker, mama prietenei ei din adolescenţă.

Autoarea a fost chiar sursa de inspiraţie pentru filmul „Heavenly Creatures”, realizat de Peter Jackson în 1994, în care a jucat Kate Winslet.

În momentul în care Anne Perry a ucis-o în bătaie pe mama celei mai bune prietene, era cunoscută sub numele de Juliet Hulme, adoptând mai târziu numele Anne Perry ca pseudonim pentru cariera sa de scriitoare, scrie BBC.

Crima a avut loc în Christchurch, Noua Zeelandă, în 1954, şi a fost pusă la cale de Perry şi de prietena ei Pauline Parker, fiica victimei. 

Detaliile au fost descoperite ulterior în jurnalele găsite de poliţie.

Foto: DailyMail – Juliet Hulme (dreapta), cunoscută ulterior ca Anne Perry, și prietena sa Pauline Parker, părăsind Tribunalul din Christchurch după uciderea brutală a mamei lui Parker în 1954.

Honorah Mary Parker a murit după ce a fost lovită cu o cărămidă de aproximativ 20 de ori. Când cazul a ajuns în instanţă, tribunalul a constatat că cele două fete au pus la cale crima în încercarea de a evita să fie separate atunci când părinţii lui Parker, în vârstă de 16 ani, plănuiau să o trimită în străinătate.

Întrucât ambele aveau sub 18 ani, fetele erau prea tinere pentru pedeapsa cu moartea, astfel că au fost trimise la închisoare.

Perry s-a născut în Blackheath, Londra, în octombrie 1938, şi s-a mutat mai întâi în Bahamas, la vârsta de opt ani, înainte de a se stabili în Noua Zeelandă. Ea a declarat că, în copilărie, a fost dată în plasament familial din cauza unei boli şi, ca urmare, a lipsit mult de la şcoală.

După ce a fost eliberată din închisoare, Perry a părăsit Noua Zeelandă pentru a se întoarce în Marea Britanie şi a lucrat pentru scurt timp ca însoţitoare de bord.

Ulterior, ea a devenit mormonă şi s-a stabilit în Portmahomack, un mic sat scoţian.

Iar primul său roman, The Cater Street Hangman, a fost publicat în 1979. Ea a continuat să scrie o serie de romane din mai multe serii, care s-au vândut în total în 25 de milioane de exemplare în întreaga lume.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *