Noutăți

A fost arestată suspecta atacului cu bombă din Rusia – Cine este tânăra care l-a ucis pe bloggerul Vladlen Tatarski

Daria Trepova, o tânără de 26 de ani, care intră în cafenea cu o cutie, iar bloggerul militar îi oferă un loc din politețe lângă el. Forțele ruse de securitate au reținut-o pe Daria Trepova, pentru suspiciunea că l-ar fi ucis pe propagandistul Tatarski.

Tânăra a fost prinsă după ce a încercat să fugă cu soțul ei imediat după explozie. Autoritățile ruse au descins la familiile acestora și au găsit-o în câteva ore.

Toate persoanele din cafenea au fost audiate de autorități, iar mai multe anchete vor stabili dacă aceasta a acționat singură sau se află în colaborare cu un grup de conspiraționiști. Ucraina nu își asumă explozia și spune că ar fi un act de terorism. 

Cel puțin 10 dintre acestea sunt în stare gravă. Cafeneaua „Street-Bar” aparține șefului mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin. În fiecare weekend se adunau membrii unul „club de discuții”, numit „Cyber Z Front”, unde marea majoritate a temelor erau antioccidentale și naționaliste.

Anchetatorii din Sankt Petersburg bănuiesc că bomba se afla în premiul primit de Tatarski, o statuetă de doar câțiva centimetri.

Specialiștii spun că explozia ar fi putut fi provocată cu puțin peste 200 de grade de dinamită.

Bloggerul militar rus, Vladlen Tatarski, a fost premiat pentru cel mai creativ corespondent de război. A fost printre vocile puternice de propagandă a Kremlinului și un apropiat al Dariei Dughina, fiica ideologului lui Putin, Aleksandr Dughin, ucisă într-un alt atentat din vara anului trecut. Bloggerul avea peste 500.000 de urmăritori pe Telegram.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *