Noutăți

A doua zi de proteste și blocaje în prefecturile din țară. Ce nemulțumiri au angajații

Angajaţii Instituţiei Prefectului Judeţului Buzău, asemenea celor de la Instituţia Prefectului Judeţul Galaţi sunt marţi pentru a doua zi consecutiv în grevă generală, nemulţumiţi d enivelul salarizării.

La Buzău, angajaţii Instituţiei Prefectului au ieşit pe holurile instituţiei, pentru a doua zi consecutiv. Ei pancarte prin care îşi exprimă nemulţumirile faţă de nivelul de salarizare, numind Instituţia Prefectului drept „Cenuşăreasa administraţiei”.

Pe de altă parte, la Serviciul de Paşapoarte şi la Serviciul de Permise şi Înmatriculări, servicii coordonate de Instituţia Prefectului,  activitatea decurge normal.

Restul activităţii instituţiei este desfăşurat de către prefect şi cabinetul prefectului, de către  subprefecţi şi secretarul general.

Şi la Instituţia Prefectului Judeţul Galaţi, angajaţii protestează pentru a doua zi consecutiv.

 

Greva a început de luni în peste 30 de Prefecturi din ţară

”Funcţionarii publici şi personalul contractual din instituţiile prefectului din ţară, declară grevă generală în data de 10 aprilie 2023. La această acţiune vor participa 1800 salariaţi prin încetarea colectivă şi voluntară a lucrului la sediul instituţiei prefectului. Solicităm trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcţiilor teritoriale în cea a funcţiilor de stat. Salarizarea personalului din cadrul instituţiilor prefectului trebuie să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că instituţia prefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale şi de conducere a serviciilor publice deconcentrate”, a transmis Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual din Administraţia Publică

Sindicaliştii reclamă că în prezent, un angajat al instituţiei prefectului are un salariu mult mai mic decât un angajat din consiliul judeţean, primării şi servicii publice deconcentrate.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *