Noutăți

5 ceaiuri care te scapă de puseurile de tensiune

Simptomele specifice ale puseelor de hipertensiune includ dureri de cap, amețeală, slăbiciune, tulburări de vedere și auz, paloare și transpirații. Pentru tratarea lor, aceste ceaiuri pot fi de un real ajutor:

Ceaiul verde

Cu o bogată concentrație de antioxidanți, ceaiul verde are capacitatea de a neutraliza radicalii liberi și de a preveni inflamațiile.

Ceaiul negru

Recomandat adesea pentru scăderea riscului de accident vascular cerebral și infarct, ceaiul negru este bogat în antioxidanți. Pe lângă efectul său hipotensiv, ajută și la reducerea nivelului de colesterol rău.

Ceaiul de păducel

Cunoscut și sub denumirea de „planta inimii”, păducelul are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular.

Ceaiul de hibiscus

Acest ceai are un efect relaxant asupra sistemului nervos și este util în combaterea obezității.

Ceaiul de roiniță

Roinița este benefică în cazul persoanelor care suferă de anxietate, deoarece ajută la reducerea tensiunii nervoase și a oboselii, întărind sistemul nervos.

Dincolo de aceste ceaiuri delicioase, prevenirea hipertensiunii implică controlul factorilor de risc care pot fi controlați, precum alimentația, activitatea fizică, fumatul, consumul de alcool și stresul.

Pentru a reduce riscul de hipertensiune arterială, se recomandă consumul predominant de alimente cu conținut scăzut de grăsimi animale sau trans, precum legume, fructe și cereale integrale. În cazul consumului de carne, este indicat să se aleagă sortimente slabe, cum ar fi pește, pui și curcan fără piele sau bucăți slabe din carne de alte animale.

De asemenea, lactatele consumate zilnic ar trebui să aibă un conținut cât mai scăzut de grăsimi. Baza meselor ar trebui să fie reprezentată de legume, alături de cantități moderate de leguminoase, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase, precum uleiul de măsline, avocado și nucile.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *