Noutăți

31 de zile i-au trebuit ministrului Rafila ca să întrebe Consiliul Județean Ilfov despre problemele din azile

Conform Consiliului Județean, aceste rapoarte fuseseră primite deja din 17 februarie direct de la CRJ, în urma cărora au și cerut punct de vedere de la DGASPC Ilfov și au și făcut un control la centrul privat Armonia, unde sunt beneficiari instituționalizați prin DGASPC. Instituția nu are drept de control în centrele private unde nu există persoane plasate direct de DGASPC, aici responsabilitatea monitorizării aparține Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială. 

Așa cum reiese din cronologia pusă la dispoziția mass-media de CJ Ilfov, la momentul la care ministrul Rafila sesiza instituția, reprezentanții acesteia fuseseră deja în control.

Alexandru Rafila s-a plâns luni presei că nu a primit răspuns de la CJ Ilfov pe sesizarea despre care cu 5 zile înainte nu știa dacă a primit-o sau nu: „O să verific dacă acest document a ajuns la Ministerul Sănătății și dacă semnalează probleme care țin de Ministerul Sănătății”, declara ministrul Sănătății în briefing la Guvern.

Citește și: Căminele groazei. Rafila: Ministerul Sănătății a sesizat CJ Ilfov încă din 28 februarie. Niciun răspuns. Cum pot fi elucidate „ramificațiile rețelei”

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *