Noutăți

29 de morţi într-un incendiu produs la un spital din Beijing. Directorul unității medicale, arestat – Imagini dramatice cu pacienții, încercând să se salveze – VIDEO

Incendiul produs marți a forţat pacienţii să încerce să se salveze ieşind pe ferestre, atârnându-se de cearşafuri sau refugiindu-se pe aparatele de aer condiţionat de pe faţadă, potrivit primelor imagini publicate pe reţelele de socializare, care au fost însă ulterior cenzurate, relatează agenția AFP preluată de Agerpres.

A big fire took place in Beijing Changfeng Hospital earlier local time today, killed 21 ppl. In addition to the shocking number of casualties, more scary reality is zero clue of the fire was made to the press – videos, mentions, chat post, nothing. Not a press coverage existed 1) pic.twitter.com/NvBnSyp19Y

— Vivian Wu (@vivianwubeijing) April 18, 2023

„Ne încearcă profunde remuşcări şi ne simţim vinovaţi”, a declarat Li Zongrong, adjunct al primarului districtului Fengtai, unde se află spitalul, cerând totodată „scuze populaţiei din întregul oraş”.

Poliţia municipală a anunţat la rândul său arestarea a 12 persoane, între care se află și directorul unității medicale şi angajaţi ai unei întreprinderi însărcinate cu lucrări de renovare în clădire.

Potrivit unei anchete preliminare, citată de televiziunea de stat CCTV, incendiul ar fi fost declanşat de „scântei generate în cursul lucrărilor de renovare internă”. Acestea ar fi „aprins substanţele volatile din vopseaua inflamabilă de pe şantier”.Alerta despre izbucnirea focului la spitalul Changfeng a fost dată marţi cu puţin timp înainte de ora locală 13:00 (05:00 GMT), iar incendiul a fost stins o jumătate de oră mai târziu, potrivit media locale.Din cele 29 de victime, 26 erau pacienţi, doi angajaţi ai spitalului şi alta – o rudă a unui pacient, conform CCTV.Alţi 78 de pacienţi aflaţi încă în spital au fost transferaţi în aripa vestică a clădirii, potrivit aceleiaşi surse.Autorităţile municipale au indicat că 39 de răniţi în incendiu erau în continuare spitalizaţi miercuri dimineaţă.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *